Verdens nemmeste sukkerfri keto marmelade

Det er simpelthen så nemt at lave sin egen sukkerfri marmelade ud af bare tre ingredienser, ved at koge det i mikroovn. Det tager omkring ti minutter, hvoraf den aktive tid udelukkende består i at hælde ingredienserne op i en skål og røre i marmeladen undervejs.

Disse ingredienser indgår i den sukkerfri LCHF keto marmelade

  • En pose frosne bær
  • 1/4 teskefuld rent steviapulver
  • 2 blade husblas

Hvilken type marmelade ønsker du at fremstille?

Når jeg laver keto-marmelade veksler jeg mellem at benytte blåbær og hindbær. Hindbær indeholder dog lavest mængde kulhydrat og min kæreste foretrækker denne smag, så den kommer oftest på bordet. Man kan i virkeligheden lave marmeladen af lige den type frugt eller bær man har lyst til. Benyttes friske bær, kan det være lidt sværere at styre, så jeg anbefaler altid at benytte en optøet pose bær.

Sukkerfri marmelade bliver syrligt

En sukkerfri marmelade bliver lidt mere syrlig end en med sukker, men du kan fx tilsætte 5-7 dråber vaniljeessens for at runde smagen mere af. Man kan også lade blandingen koge lidt, for at nedsætte syrligheden.

Vi elsker en syrlig marmelade, som er perfekt til fx ost.

Jeg kan ikke lide stevia

Er du typen der ikke bryder dig om smagen af stevia, så kan du bytte ud med fx sukrin gold som også er fri for optageligt kulhydrat. Her skal mængden dog tilpasses, og jeg vil tro du skal udskifte den halve teskefuld stevia med en hel deciliter sukrin. Vi synes dette sødemiddel er meget hårdt for maven og foretrækker smagen af stevia. Stevia har også den fordel at det er sundt og antiinflammatorisk, så kan du opøve dine smagsløg til denne type “sødemiddel”, har du opnået meget for din sundhed.

Nem sukkerfri marmelade KETO LCHF

Denne marmelade laves nemt og helt uden sukker. Konsistensen opnås med husblas
Forb. tid3 min
Tilb. tid7 min
Samlet tid10 min
Ret: Dessert, Morgenmad, Snack, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: marmelade, sukkertrang, sundt slink
Antal: 3 dL

Equipment

  • Mikrovn
  • Høj mikroovnsbeholder på ca. 1 liter
  • skål
  • røreske

Ingredienser

  • 500 g bær optøede fra frost kan også være andre typer frugt
  • 2 blade husblas er du veganer kan du benytte agar agar
  • 1/4 teskefuld Stevia Obs skal være et rent steviaprodukt ikke fx Hermesetas
  • 5 dr Vaniljeessens (udelad gerne) Kan eventuelt tilsættes til allersidst
  • Vand til udblødning af husblas

Sådan gør du

  • Læg de to blade husblas i koldt vand
  • Hæld de optøede bær i en høj beholder som tåler mikroovn (høj så det ikke koger over)
  • Tilsæt stevia
  • Opvarm bærerne i mikroovnen i ca. 3 x 3 minutter med omrøring mellem hver opvarmning (for at undgå eksplotionskogning). De høver ikke komme helt op at koge, men marmeladen bliver mindre syrlig hvis de gør
  • Kram husblassen for vand og kom den i bærene og rør godt
  • Blend blandingen hvis du ikke bryder dig om struktur og eventuelt kerner i marmeladen (kan udelades)
  • Dryp eventuelt nogle dråber vaniljeessens i og kom marmeladen på køl. Du kan eventuelt omhælde til et smukt glas inden nedkøling

Sådan kan du bruge marmeladen

Her hos os har vi hver vores favoritspise med marmelade.
Min kæreste elsker den på sin ost, mens jeg foretrækker den i en gang skyr eller sojayoghurt. Jeg kommer gerne en klat peanutbutter i min yoghurt og smager den til med marmeladen samt lidt ekstra stevia. Som drys bruger jeg frø (fx hamp og chia) og et par nødder og mandler. Chokolade nips (100% chokolade) er også et dejligt antiinflammatorisk drys fyldt med sunde stoffer.

Du kan også toppe din keto chokolademouse med marmeladen, eller lave din keto koldskål til hindbærkoldskål, ved at tilsætte ca. en spiseskefuld hindbærmarmelade til hver portion.

Driller husblassen?

Jeg har aldrig oplevet det selv, men mange har oplevet at få “vingummi” konsistens ved brugen af husblas. Hvis dette er sket for dig og gør dig utryg ved at fremstille denne marmelade. Så kan du bruge din stavblender til at mikse marmeladen med. På den måde er du helt sikker på at husblassen er inkorporeret i marmeladen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen