Keto LCHF Chokolademousse

Denne chokolademousse kan laves uden mælkeprodukter, ved at erstatte piskefløden med piskbar sojafløde. Chokolademoussen er også meget velegnet, til mennesker der lider af diabetes eller andre livsstilssygdomme.

Sukkerfri chokolademousse LCHF. Lav den fx fri for mælkeprodukter

Chokolademousse er en af de nemmeste og mest delikate desserter jeg kender. En slankekur behøver ikke at være kedelig, så jeg har komponeret denne opskrift for at tilfredsstille den søde trang. Alting skal selvfølgelig nydes med måde, men denne opskrift gør det muligt at få en lækker dessert, som smager næsten som den plejer.

Hemmeligheden bag den sunde opskrift på chokolademousse

I denne opskrift har jeg erstattet sukker med Perfect strø fra Easis og undgår derved de fleste kulhydrater.
Ligeledes er der tale om chokolade med 85% kakaoindhold, som igen giver en stor besparelse på kulhydratindholdet. Den kraftige chokolade er sund og anbefales at spise, i små mængder dagligt. Den chokolade jeg har benyttet er købt i Lidl, men du kan anvende enhver kraftig chokolade – Også gerne en helt uden sukker.

Chokolademousse til voksne behøver ikke at være ret sød. Den tilfredsstiller trangen til lækkert, ved at være fed og indeholde meget chokoladesmag.

Chokolademousse i stedet for proteindrik

Da chokolademousse næsten udelukkende består af æg og fløde, er det også en udmærket erstatning for proteindrik. Proteindrik fra apoteket indeholder meget sukker, så brug eventuelt denne opskrift til mennesker som er småt spisende, men fx har diabetes eller problemer med overvægt.

LCHF Keto Chokolademousse

Den kendte chokolademousse i en sund udgave, uden sukker og med 85% chokolade.
Bemærk at med den foreslåede mængde chokolade, bliver det en lys mousse, men da chokoladen er kraftig i smagen, er det stadig tydeligt en chokolademousse. Hvis du ønsker det, kan du selvfølgelig komme mere chokolade i, men bemærk at mængden af kulhydrat vil stige tilsvarende.
Forb. tid20 min
På køl2 t
Samlet tid2 t 20 min
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: chokolademousse, Protein, sukkertrang, Sødt
Antal: 4 Personer
Forfatter: admin

Equipment

  • Køleskab
  • Piskeris
  • 3 skåle
  • Vandbad eller mikroovn
  • Dejskraber

Ingredienser

  • 3 stk Æg
  • 2,5 dL Piskefløde Kan være sojapiskefløde
  • 1 spsk Perfect strø eller anden sukkererstatning
  • 35 g Chokolade 85% ca 4 store stykker chokolade. Evt helt sukkerfri

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen i mikroovnen eller i vandbad
  • Pisk æggeblommerne med sukkererstatning i den ene skål – De bliver ikke hvide
  • Pisk æggehviderne stive i den anden skål
  • Pisk piskefløden i den tredje skål. Den må godt være lidt fast.
  • Vend chokoladen i de piskede æggeblommer
  • Vend forsigtigt både æggehvider og den piskede fløde i æggeblommerne med dejskraberen
  • Hæld chokolademoussen i portionsglas, eller kom massen i en pæn skål og sæt den på køl
  • Efter ca 2 timer er chokolademoussen klar til servering
    Pynt eventuelt med tranebær eller andre bær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.