Ovnbagt laks i krydret sovs

Dette er en meget nem og hurtig tilberedt fiskeret, som smager så godt, at den er en sikker succes. Smagen af laks og grøntsager med en sur/sød sovs er bare guf.

Til 4 personer.

Ingredienser:

4 laksefileter uden skind – ca. 125 gr. pr. person.

3-4 porrer

¼ kinakål

Sauce:

2½ dl fløde 13%

2 spsk eddike

1 spsk dijonsennep

5 spsk tomatketchup

1-1½ tsk karry

Salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Dup laksefileterne tørre og drys med lidt salt

Gør grøntsagerne i stand, skær dem i strimler og kog dem 3 minutter i letsaltet vand. Lad dem dryppe meget godt af og fordel dem i bunden af et lavt, ovnfast fad. Læg laksefileterne ovenpå – skær dem evt. i mindre stykker først. Rør alle ingredienserne til saucen sammen og fordel dem over laks og grøntsager, så alt bliver dækket.

Sæt fadet utildækket i en 225 grader varm ovn i 20-25 minutter, til alt er mørt, og overfladen har en fin farve. Server godt madbrød til retten.

Tips: Der kan bruges andre fisk, f.eks. hellefisk, sej, kulmule eller torsk. I stedet for brød kan man også bruge kartofler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.